Gde otići rent a car-om – Serbian edition

By | August 13, 2020

Kako je situacija u zemlji takva kakva je, i kako je velika većina ljudi sprečena da ode u inostranstvo na odmor, mnogi se okreću ka turizmu u Srbiji. Pogledajte neka mesta koja smo izdvojili kao najpristupačnija ako planirate put rent a car-om ili svojim vozilom.

Ada Ciganlija

Ada Ciganlija

Veštačko jezero u Beogradu je prilično mirno tokom zime i proleća, međutim, leti postaje prava letnja destinacija . Nijedno područje u gradu neće imati veću gužvu u poređenju s Adom Ciganlijom, radi sporta, opuštanja, zabave. Šume okružuju jezero od početka do kraja, donekle umiruju hladne vode i toplije okruženje.

Sam dolazak do jezera je poprilično lak, s obzirom da se ono nalazi maltene u samom centru grada, što može praviti problem prilikom parkinga.

Sićevačka klisura

Sićevačka klisura

Smeštena između Niša i granice s Bugarskom, klisura je podeljena na 2 dela, od kojih svaki pruža fantastične prirodne lepote. U gradovima koji okružuju klisuru prave se neka od najboljih vina u Srbiji.

Fruška Gora

Vojvodina je uglavnom ravni pejzaž, ali Fruška Gora stoji visoko kao najviši ravničarski vrh. Ogroman region pošumljenih imanja, čuveni nacionalni park podjednako je zelene boje kao i ostatak Srbije. Flora ove planine isprekidana je samo brojem najčuvenijih i najslikovitijih manastira u zemlji.

Spomenik Sloboda, Fruška Gora

Tara

Tara je definitivno dragulj u blistavoj kruni Srbije. Ovde se nalaze velike tačke karaktera Srbije, sama planina ili veličanstveni kanjon Uvac. Spojite ih sa neuporedivim perspektivama i impresivnim izborom vinarija, a vi dobijate savršenu letnju destinaciju.

Tara

Drvengrad

Mećavnik

Drvengrad je malo selo na planinama koje je ušlo u mozak filmskog režisera Emira Kusturice kao vizija grada od drveta. Mokra Gora je tako postala postavka za mnoge priče, serije i filmove. Doduše, poznat je po tome što je vrlo skup i dobro udara po džepu.